Има видимо раздвижване на пазара на строителният бранш.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на официалното откриване вчера на 37-то специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане Стройко 2000 – есен 2011, предаде КРОСС.

Тя уточни, че след среща с Камарата на строителите е станало ясно, че има достатъчно показатели и данни за развитието на строителния бранш в положителна посока.

Павлова увери, че регионалното министерство прави всичко възможно за процъфтяването на строителния сектор и доказателство за това е реалната инвестиция в размер на 1,5 млрд. евро, които ще отидат директно за бизнеса в сектора.

Парите са предвидени да бъдат вложени в инфраструктура, мащабни инвестиции, в саниране и обновяване на жилищни сгради, обновяване на училища, детски градини, в социална, образователна и културна инфраструктура.

Това са много мащабни проекти и чрез тях строителният бранш ще има възможността да се разгърне по начин, по който да работи добре, за да може подемът, който сега се отчита, да бъде още по-голям през следващата година, коментира министър Павлова